Argentijn Felipe Robles - foto Ellen Grimbergen

Eerste seizoensoverwinning Hoekse rugbyers

Rugbyclub The Hookers heeft zaterdag de eerste seizoensoverwinning geboekt. De Hoekenezen versloegen in het Zeeuwse Middelburg Oemoemenoe met 19-28.

De Hoekse rugbyers begonnen sterk aan het duel, maar konden een veldoverwicht niet in punten omzetten. In de 26e minuut waren het de Zeeuwen die een try scoorden en de conversie benutten (7-0). Door middel van een penaltykick kwamen de Hookers terug tot 7-3.

De laatste actie van de eerste helft was een line out voor de Hookers op een meter of vijf van de Zeeuwse try-lijn. Felipe Robles wist tussen de linies door te glippen en zijn eerste try van de dag te scoren. Ruststand 7-8 in Hoeks voordeel.

Na de hervatting gingen de Hookers echt los. Met een penaltykick kon Kevin Lenssen de voorsprong na twee minuten uitbouwen tot 7-11. Vervolgens ging het even razend snel. Argentijn Robles kon zijn tweede try drukken en kort daarna was het Jens van der Knijff met de mooiste try van de wedstrijd. Kevin Lenssen benutte beide conversies. Stand 7-25.

Met nog vijf minuten te gaan kwam Oemoemenoe nog goed terug in de wedstrijd met een try en aansluitende conversie. Hookers-captain Kevin Lenssen benutte twee minuten voor tijd een penaltykick. Eindstand: 19-28. Volgens meegereisde supporters was Teun Hinze van de Hookers de 'man van de wedstrijd'.