Archief
WOS

WOS

Regenboogbal op sportvelden en roze ouderen in Poeldijk

De gemeente Westland staat ook dit jaar weer uitgebreid stil bij Coming Out Day. Op overheidsgebouwen zal vrijdag de regenboogvlag wapperen en Westland organiseert een 'roze' bijeenkomst bij senioren.

Zo gaat wethouder Piet Vreugdenhil met ISW-leerlingen vrijdagochtend in gesprek met roze ouderen in verzorgingshuis De Terwebloem in Poeldijk. Daarna vertrekt de wethouder met een aantal ouderen naar een mini-conferentie in Den Haag, waar bestuurders uit Haaglanden bijeenkomen.

In het weekend van 12 en 13 oktober spelen sportteams met een regenboogbal en - band. Daarmee laten de clubs zien dat iedereen welkom is, ongeacht zijn of haar geaardheid. Voetbalvereniging KMD in Wateringen ontvangt zaterdag 19 oktober een regenboogtoolkit van de John Blankenstein Foundation. Ook sportwethouder Pieter Varekamp is dan aanwezig.

Coming Out Day

Coming Out Day is bedoeld om LHBTI's (homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en intersekse personen) te steunen bij het uit de kast komen en om te laten zien wie je bent. Vorig jaar ging het hijsen van de regenboogvlag gepaard met een incident. Toen werd vanuit een voorbijrijdend busje 'homo' geroepen. De wethouder was hevig ontdaan.