Archief
WOS

WOS

Opa's en oma's even terug naar school

Schaken met oma of puzzelen met opa. Voor kinderen op de Waalcampus in 's-Gravenzande is het deze donderdag dubbel feest. De scholieren leiden hun opa's en oma's rond. Het is een van de vele activiteiten deze week in het kader van Westland Ontmoet.

Om 10.00 uur druppelen de eerste grootvaders en -moeders binnen. Zij maken kennis met het bijzondere lesprogramma op de Waalcampus, het nieuwe kindcentrum in woonwijk Dijckerwaal in 's-Gravenzande. Voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar is hier opvang en onderwijs.



Het kindcentrum is na de zomervakantie opengegaan. 'Vernieuwend onderwijs'. Zo noemt directeur Astrid Vreugdenhil de lesmethodes op de Waalcampus. "Vanuit één visie op onderwijs en opvang ontwikkelen de kinderen zich."

Een van de oma's noemt de sfeer op school ongedwongen. "Vroeger zagen wij onze ouders nooit op school", gaat een opa verder. "Tegenwoordig worden de ouders en grootouders overal bij betrokken. Heel bijzonder."



Westland Ontmoet

De komende dagen zijn er nog veel meer activiteiten van Westland Ontmoet: van een voorleeslunch in Maasdijk tot meezingen met zanger Koos Janssen in Ter Heijde. Alle activiteiten vind je op Westlandontmoet.nl.