Archief

Bakkie van de burgemeester bij Hoekse Lijn

Lege bussen, maar volle metro's maandagochtend bij de Hoekse Lijn. En er is een bakkie koffie van de burgemeester of een van de wethouders voor wie in Maassluis opstapt. De metro's rijden nu echt voor het grote publiek. Na zo'n 2,5 jaar kun je weer opstappen bij de stations Maassluis Centrum en Maassluis West, maar nu ook bij de nieuwe halte Steendijkpolder.

Zes keer per uur, dus om de tien minuten, kun je in Maassluis opstappen voor een metro richting Rotterdam en drie keer per uur gaat er een metro naar Hoek van Holland. Intussen rijden er nog bussen, die in de afgelopen maanden het vervangend vervoer vormden, om ervoor te zorgen dat technische problemen bij de metro kunnen worden opgevangen. Naar verwachting zal dat per november ophouden.

Afgelopen zaterdag kon er al eens kennis gemaakt worden met de nieuwe metrolijn. Ongeveer 15.000 nieuwsgierigen maakten toen een gratis ritje met de metro. De eindhalte is nu Hoek van Holland Haven. De komende 2,5 jaar wordt de lijn doorgetrokken naar het strand van Hoek van Holland. Daar ligt nu nog geen spoor.

Categorieen:
Maassluis Algemeen