Archief
Tom Janssen via Twitter

Tom Janssen via Twitter

Gratis met de Metro, tenminste tot en met Schiedam Nieuwland

Wie de metro op de Hoekse Lijn alvast wil testen, kan deze zaterdag tussen 12.00 uur en 20.00 uur gratis meereizen. Maar er zit wel een beperking op, de metro rijdt niet verder dan station Schiedam Nieuwland omdat reizigers anders zonder te betalen terecht komen op de rest van het metronetwerk.

Vanaf maandag wordt de Hoekse Lijn (lijn B) in gebruik genomen. Oktober wordt door de RET gezien als een maand waarin eventueel opdoemende kinderziekten nog snel aangepakt kunnen worden, zodat de volledige exploitatie in november van start kan. Dan gaan er nog extra metro's rijden vanuit Vlaardingen (lijn A).

De Hoekse Lijn was tot en met 31 maart 2017 een treinverbinding. Een klein half jaar later, in september, zou de metro moeten gaan rijden. Maar er kwam vertraging. Meerdere malen werd de start uitgesteld vanwege technische storingen in de software en problemen tijdens de ombouw. Ruim twee jaar dan gepland gaat de metro rijden.

Verlenging

De metrolijn is nog niet helemaal af. Het is namelijk de bedoeling dat je in de toekomst uit kunt stappen naast het strand van Hoek van Holland. Zo ver is het nog niet. De verwachting is dat de werkzaamheden voor de verlening nog zeker tot en met 2021 duren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen