Leo Boon

Leo Boon

FC 's-Gravenzande van de nul af

Na vier wedstrijden zonder overwinning en doelpunten is FC 's-Gravenzande in Hoofdklasse A verlost van de nul. Op het Juliana sportpark versloeg het VV Capelle: 2-1.

FC 's-Gravenzande, dat dus een belabberde start kent, kwam op slag van rust vanuit een corner op voorsprong. Samet Dag bezorgde 's-Gravenzande de eerste treffer van het seizoen. Maar na de pauze werd het toch vooral tegenhouden tegen een dominant Capelle. De gasten kwamen in het laatste kwartier op gelijke hoogte. Capelle zocht nog naar de voorsprong, maar diep in blessuretijd kopte Rick Boers de winnende treffer binnen en schonk FC 's-Gravenzande de zwaarbevochten eerste zege.

MVV 27 en Schipluiden houden elkaar in evenwicht

De Midden-Delfland derby tussen MVV'27 en Schipluiden in de derde klasse B kende zaterdagmiddag geen winnaar: 2-2. Na een half uur kwam het duel pas los door twee snelle doelpunten van de Maaslanders en de aansluitingstreffer van de Schipluidenaren. In de tweede helft bleef Schipluiden drukken en vond de gelijkmaker tien minuten voor tijd plaats. In dezelfde klasse heeft Lyra een goed vervolg gegeven aan de seizoensstart na de zege op VV Duindorp vorige week. Deze week versloeg het op Sportpark Hoge Bomen redelijk probleemloos VV Naaldwijk met 1-4.

Westlandia nog zonder zege

Het zondagelftal van Westlandia blijft ook na zes wedstrijden nog zonder zege. De Naaldwijkers kwamen deze zaterdag al in actie tegen EVV uit Echt. Door een doelpunt van Steve van Kesteren stonden de gasten bij rust met 0-1 voor. Een kwartier na de thee verdubbelde Desley Bransen de score. Helaas voor trainer Marcel Koning ging het echter opnieuw fout. Nadat EVV in de 75ste minuut de aansluitingstreffer maakte, viel de gelijkmaker een minuut voor tijd.

Excelsior Maassluis - TEC Tiel 0-0 (0-0)

FC 's-Gravenzande - Capelle 2-1 (1-0)