Archief
De Westlandse Druif

De Westlandse Druif

Einde voor themapark De Westlandse Druif

Themapark De Westlandse Druif in Monster houdt aan het einde van het jaar op te bestaan. Een tekort aan vrijwilligers en een daling in de verkoop van druiven zijn daartoe de aanleiding. Over de toekomst van het cultureel erfgoed van de druif is het bestuur met diverse partijen in gesprek.

De vrijwilligers van het themapark kregen vrijdagmiddag het nieuws van voorzitter Jan Kleyberg te horen. Tijdens een speciaal voor hen georganiseerde bijeenkomst werd bekendgemaakt dat De Westlandse Druif op 31 december de deuren sluit.

De aanwezige vrijwilligers werden verrast door het bericht van hun bestuur. Al valt ook door hen niet te ontkennen dat het aantal vrijwilligers afneemt en de leeftijd van de medewerkers stijgt. Tegelijkertijd zijn de productie-eisen gestegen en staat de opbrengst van de Westlandse Druif onder druk.

Een toekomst in afgeslankte vorm biedt volgens het bestuur geen mogelijkheden, omdat de kosten in dat geval niet op wegen tegen de opbrengst van de druiven. Het besluit is zowel het bestuur als de vrijwilligers niet in de koude kleren gaan zitten.

Met vele vrijwilligers, medewerkers en betrokkenen is de afgelopen 18 jaar gewerkt aan het kweken, proeven en vertellen over de Westlandse Druif, die aan de basis stond van de Westlandse glastuinbouw. Per 1 januari 2020 eindigen de activiteiten van Themapark De Westlandse Druif in Monster.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen