Archief
RET

RET

Hoekse Lijn gaat maandag definitief rijden

Het was al zo goed als zeker, maar nu is het definitief: na tweeënhalf jaar van werkzaamheden gaat komende maandag de Hoekse Lijn volgens dienstregeling rijden. Dat heeft vervoerder RET donderdag bekendgemaakt.

De ombouw van de Hoekse Lijn van trein- naar metroverbinding begon op 1 april 2017 en zou oorspronkelijk vijf maanden later klaar zijn. Sinds die tijd doken allerlei problemen op die de ingebruikname ernstig vertraagden. Die zijn inmiddels opgelost. Deze maand is de RET bezig met de laatste tests.

Komende zaterdag is voor belangstellenden een open dag, waarop alle poortjes van de metrolijn openstaan en er dus gratis kan worden gereisd. Maandag begint dan de daadwerkelijke dienstregeling. Na de ingebruikname van de lijn, volgt nog een opstartfase van ongeveer een maand waarin de RET alleen de dienstregeling van de B-lijn rijdt. Daarnaast is er dan nog vervangend busvervoer voor reizigers beschikbaar vanaf Vlaardingen. In deze opstartfase kunnen zowel reizigers als de RET wennen aan de nieuwe metroverbinding en kunnen eventuele kinderziekten worden opgelost. Reizigers kunnen dan online hun ervaringen delen.

Categorieen:
Algemeen