Signbiblio

Signbiblio

Voetballers Westlandia-zondag niet verder in KNVB-bekertoernooi

De voetballers van Westlandia-zondag zijn er woensdagavond niet in geslaagd om tot het hoofdtoernooi van de KNVB-beker door te dringen. Op eigen terrein in Naaldwijk moesten de groen-witten zich tegen het Oostzaanse OFC uiteindelijk in een strafschoppenserie gewonnen geven.

In deze tweede kwalificatieronde kwam Westlandia na een kwartier op 0-1 achter tegen OFC. Na tien minuten in de tweede helft maakte Mark van der Zalm de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft kwamen de Oostzaners op 1-2. In de 72e minuut werd het 2-2 door een kopbal van Roy van der Sar. Dit was ook de stand na 90 minuten.

Na vier minuten in de eerste helft van de verlenging werd aan Westlandia een (betwiste) strafschop toegekend. Melvin Vissers schoot de bal over het doel heen. Omdat het ook na 120 minuten nog 2-2 was, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarvan was de uitslag 3-4 in het voordeel van OFC.

Excelsior Maassluis

In het hoofdtoernooi van de KNVB-beker speelt Excelsior Maassluis op woensdag 30 oktober tegen profclub Heerenveen. Die wedstrijd begint om 19.45 uur op sportpark Dijkpolder in Maassluis.

FC 's-Gravenzande komt al een dag eerder in actie en speelt dan thuis tegen SteDoCo.