Archief
Hier stond het zwembad foto-Dennis van Schie

Hier stond het zwembad foto-Dennis van Schie

Zwembadbestuur De Boetzelaer opgestapt, maar bouw gaat door

Een tegenslag voor de groep enthousiastelingen achter de wederopbouw van het door brand verwoeste zwembad De Boetzelaer in Monster. Het bestuur is namelijk opgestapt. Reden van de breuk is een verschil van inzicht tussen het bestuur en directeur Peter Wielaart. Wielaart wil een lening aangaan voor een betere versie van het zwembad, het bestuur is terughoudender en ziet meer in een afgeslankte uitvoering van De Boetzelaer.

Volgens de nieuwe voorzitter, André van den Berg, durft het opgestapte bestuur de gok niet aan. Het gaat om een lening van zo'n vier miljoen euro, waar de gemeente voor garant wil staan. Op die manier kan het zwembad weer in zijn volle glorie en volgens de normen van nu worden herbouwd. Dat is een grote wens van Wielaart en van veel gebruikers van het bad."De nieuwe Boetzelaer moet er komen. Ik heb dat aan mijn medewerkers beloofd, ik heb dat beloofd aan de Westlandse gemeenschap en aan de politiek", zo laat de directeur weten. De verzekering keert 8,5 miljoen euro uit, gebaseerd op gegevens uit 2016, zo vertelt Wielaart. "Er is uitgerekend dat het met dat geld niet mogelijk is om een nieuwe Boetzelaer terug te brengen."

Inmiddels is er een nieuw bestuur gevormd, met onder anderen leden van de bouwcommissie daarin en de oud-penningmeester. Naar verwachting gaat dit jaar nog de eerste paal van het nieuwe zwembad de grond in, zodat in het voorjaar van 2021 de deuren open kunnen. Wielaart: "We gaan dat redden, daar ben ik van overtuigd."

Voor dit artikel en het bijbehorende tv-item is op meerdere manieren geprobeerd contact op te nemen met de oud-voorzitter. Tot op heden heeft hij niets van zich laten horen.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen