Archief
Archief WOS

Archief WOS

Westland: toch eerste twee uur gratis 'strandparkeren' in zomer

Vanaf de komende zomerperiode zijn overdag op de parkeerterreinen bij het Westlandse strand de eerste twee uur gratis. Dit heeft de gemeenteraad van Westland dinsdagavond besloten. Wat dit precies betekent voor de hoogte van de parkeertarieven, moet nog worden uitgerekend.

Die nieuwe berekening is noodzakelijk, omdat het college van B en W had voorgesteld om alleen het eerste uur gratis te maken. Dat vonden meerdere raadsfracties een te korte duur. Gewezen werd op de soms vrij aanzienlijke looptijd tussen parkeerterrein en strand, en de gelegenheid om even de hond uit te laten of om een kop koffie te drinken in een strandtent.



Wethouder Pieter Varekamp had al aangegeven dat één of twee uur voor het college geen breekpunt is, want hij kan dit compenseren door te sleutelen aan de uurtarieven en de prijs voor een seizoensabonnement.

De parkeerterreinen bij slag Vlugtenburg en slag Beukel in 's-Gravenzande en bij het Molenslag in Monster zijn in de periode van 1 oktober tot en met 31 maart doorlopend gratis toegankelijk. In het strandseizoen van 1 april tot en met 30 september geldt die vrije toegang ook in de avonduren vanaf 19.00 uur (voor nieuwe bezoekers straks feitelijk vanaf 17.00 uur).



De concrete bedragen van uurtarief, maximaal dagtarief en abonnementen wil Varekamp in de decembervergadering van de gemeenteraad op de agenda zetten.