Archief
WOS

WOS

Enorm buitenbiljart in Naaldwijk

Wie met de auto over de Piet Struijkweg in Naaldwijk rijdt, ziet 'm ongetwijfeld liggen. Biljartvereniging 't Groene Hart heeft naast het clubgebouw een enorm buitenbiljart aangelegd. "Het is ongeveer zes keer zo groot als een normaal wedstrijdbiljart", schat bestuurslid Leo Vollebregt.

Het biljart is in delen ontstaan. Eerst werden de keus gemaakt en toen de betonnen ballen die daarbij horen. Dat die van beton zijn heeft volgens Vollebregt zo zijn voordelen. "Ze zijn niet te tillen. Die worden niet geroofd ook, dus dat is wel positief." Toen kwam er een kunstgrasmat, omdat grasmaaien om de ballen heen niet te doen was.

Afgelopen weekend is het geheel afgemaakt, toen is er een biljartband omheen gemaakt. Daar komen nog zogeheten diamonds (mikpunten) op en er komt nog een krijtje voor de keus.

Maar de biljartband kwam precies op tijd, want aanstaande zaterdag viert de club haar 25-jarig bestaan. In die 25 jaar is er veel verhuisd, maar de club is nu alweer vijf jaar op de Monnikenlaan in Naaldwijk gevestigd. Een goede locatie, vindt het bestuurslid. "Als je in het dorp naar de biljart gaat, zit je gauw in een kroeg. Dat mogen de meeste mannen niet van hun echtgenoten, maar hier mogen ze wel heen."

Voor iedereen die overweegt om te gaan biljarten, heeft Vollebregt nog een wijze raad. "Je moet er niet aan beginnen, want je komt er niet meer vanaf", zegt hij grappend. "Het is net een soort virus." Dat weerhoudt de club er overigens niet van om te groeien, want in de afgelopen vijf jaar is het ledental opgelopen van 176 naar 302.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen