Archief
Gerard van der Wees

Gerard van der Wees

Maassluis stimuleert verduurzaming met lening

Particuliere huiseigenaren, verenigingen en stichtingen kunnen binnenkort bij de gemeente Maassluis een lening aanvragen om duurzame maatregelen te nemen. In totaal stelt de gemeente een miljoen euro beschikbaar. De gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met het voorstel van wethouder Gerard van der Wees.

Het gaat om een duurzaamheidslening van zes ton en een stimuleringslening van vier ton. Het bijzondere aan de leningen is dat ze komen uit een zogeheten revolverend fonds. Dit houdt in dat het geld dat wordt wordt uitgeleend ook weer terugkomt in het fonds, zodat dit opnieuw uitgeleend kan worden.

Woningeigenaren kunnen vanuit de Duurzaamheidslening in aanmerking komen voor een krediet van 2.500 tot 25.000 euro. VvE's, verenigingen en stichtingen zonder winstoogmerk kunnen op basis van de Stimuleringslening Maassluis in aanmerking komen voor een krediet van 2.500 tot 75.000 euro.

Op de gemeentelijke website wordt een pagina aangemaakt met informatie over de Duurzaamheids- en Stimuleringslening. Op deze pagina zal een stappenplan te vinden zijn voor de aanvraag van de leningen.

Categorieen:
Maassluis Duurzaam