Archief
Politie Westland

Politie Westland

Bootdiefstal bij Oranjesluis blijkt misverstand

Een pijnlijk misverstand afgelopen dinsdagavond voor twee 17-jarige jongens uit 's-Gravenzande. Ze dachten hun nieuwe boot op te halen, maar namen per ongeluk de verkeerde mee. De eigenaar van de wegvarende boot waarschuwde de politie, die de twee arresteerden en meenamen voor verhoor naar het politiebureau in Delft. Intussen bracht de politie een bericht over de aanhouding naar buiten. Maar het bleek geen diefstal te zijn.

Finn en zijn stiefbroer willen al lange tijd een eigen boot. Ze waren dan ook blij dat ze er een konden overnemen. Het enige dat ze nog moesten doen, was de schuit ophalen bij de Oranjesluis in Maasdijk. Eenmaal daar aangekomen, zagen ze drie op elkaar lijkende boten. Voor de zekerheid stuurden ze nog een foto van de drie vaartuigen naar de vorige eigenaar om na te gaan welke het nu was. Maar dat bleek geen uitsluitsel te geven, want ze namen de verkeerde mee.

Eenmaal weggevaren met de verkeerde boot kregen ze allerlei berichten en telefoontjes, waarna voor hen wel duidelijk was dat ze de verkeerde schuit hadden meegenomen. Ze besloten om te keren en zelf de politie maar te bellen om duidelijkheid te scheppen. Maar de politie vertrouwde het niet en besloot de jongens mee te nemen naar het politiebureau in Delft, waar ze nog uren hebben gezeten.

Na gesprekken met de ouders en de vorige eigenaar van de boot, heeft de politie de jongens vrijgelaten. De politie gaat het naar buiten gebrachte bericht rectificeren.

Categorieen:
's-Gravenzande 112