Westlandia

Westlandia

Westlandia afgeslacht in Oss

Het zondagelftal van Westlandia is deze zondag overklast door Oss'20. De Naaldwijkers verloren in Brabant met liefst 5-0. Daardoor wacht de ploeg van trainer Marcel Koning nog altijd op de eerste overwinning in de derde divisie.

Oss was overduidelijk de bovenliggende partij, maar gooide ook meer energie in de wedstrijd. Westlandia kwam nauwelijks in het stuk voor en het was voornamelijk de defensie die schutterde. Bij de twee doelpunten voor rust legden de verdedigers hun tegenstander geen strobreed in de weg. Ook na rust zag het defensieve blok er niet goed uit bij de tegengoals.

Westlandia heeft tot nu toe twee punten uit vier duels. Volgende week zaterdag komt Lienden op bezoek. De voorgaande twee thuiswedstrijden eindigde na een 1-0 voorsprong in een laat gelijkspel.

Den Hoorn bekert verder

SV Den Hoorn was al zo goed als zeker van de tweede plaats in de groepsfase van de districtsbeker achter HVC'10. Alleen bij een 0-7 verlies van Laakkwartier zou de Haagse ploeg ten koste van de Midden-Delflanders doorgaan. Zo ver kwam het echter niet. Het werd 4-2.

Den Hoorn had op eigen veld het betere van het spel, maar kwam in de eerste helft toch op een achterstand. Die werd direct na rust ongedaan gemaakt via Donny Slot. De spits stond koud in het veld toen hij het netje liet bollen. Slot is overigens normaal basisspeler, maar had na een late vakantie pas twee keer meegetraind.

Via Marcley Manuela werd het tien minuten voor tijd nog 2-1. De nieuwkomer bij Den Hoorn werd uiteindelijk de man van de wedstrijd, want nadat Lakwa eerst nog 2-2 scoorde, maakte Manuela vlak voor tijd nog twee goals: een hattrick dus.

Trainer Thomas Duivenvoorde kreeg tegen het einde van de wedstrijd nog wel een domper te verwerken toen Slot na een ongelukkige botsing verkeerd terecht kwam. Hij moest geblesseerd het veld verlaten.