Signbiblio

Signbiblio

Green Eagles verliest openingswedstrijd van het seizoen

De basketbalsters van Green Eagles hebben de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. In de Wethouder Smithal in Maassluis eindigde het thuisduel met CobraNova uit Voorburg in 56-64.

Green Eagles beleefde vorig seizoen met een vrij smalle selectie een uitzonderlijk jaar in de promotiedivisie. De ploeg eindigde toen op de tweede plek in de reguliere competitie, maar ging uiteindelijk ten onder in de play-offs om het landskampioenschap. Van die succesvolle ploeg is Kelly Brugman gestopt. Willeke Bruins raakte lang geblesseerd en Jolien van Baalen is pas in de tweede helft van de competitie terug. De nieuwe coach Ron den Hoedt, die Kees Brugman opvolgde, heeft met acht spelers opnieuw een kleine selectie ter beschikking.

Tegen CobraNova beginnen de Eagles goed en pakken zelfs de leiding in de wedstrijd (5-3). De gasten nemen daarna echter de wedstrijd over en lopen uit naar 11-20. Doordat Green Eagles nog goed terugkomt, eindigt het eerste kwart in 19-21. De thuisploeg speelt daarna echter een slecht tweede kwart, waarin het veel ballen mist, en staat bij rust 22-34 achter.

Green Eagles vecht zich na rust terug in de wedstrijd. Na een 42-44 stand in het derde kwart, wordt het in het laatste gedeelte van de wedstrijd nog 51-55. Maar doordat de thuisploeg te veel ballen mist, komen de dames van Den Hoedt niet dichterbij. Daarmee gaan de eerste punten van het seizoen verloren.