HV Westland

HV Westland

Dames HV Westland verliezen in eerste klasse

De hockeydames van HV Westland hebben hun eerste wedstrijd in de eerste klasse B zondag verloren. Op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk bleek De Warande uit Oosterhout met 1-3 te sterk voor de ploeg van nieuwe trainer Rens Kauffmann.

Het verlies was vooraf ingecalculeerd, Warande is een van de titelkandidaten, terwijl Westland net is gepromoveerd. "Dit zijn niet de ploegen waartegen wij de punten moeten halen", aldus Kauffmann. Desondanks konden de Westlanders goed meekomen in de eerste twee kwarten. Halverwege het tweede kwart kwam Warande op voorsprong, maar vlak voor rust werd het uit een strafbal toch gelijk.

In het derde kwart werden de Brabantse gasten een stuk sterker en kwamen op 1-2, waarna HVW in het vierde kwart alles of niets ging spelen. Hoewel de gelijkmaker in de lucht hing, was het toch Warande dat wederom scoorde en met de zege aan de haal ging.

Heren verliest in Zwijndrecht

De heren van HV Westland, die eveneens promoveerden, verloren met 4-0 van Derby in Zwijndrecht. Die stand stond al bij rust op het scorebord. Volgens trainer Mathieu de Jong was zijn ploeg niet fel genoeg. In de tweede helft ging de knop om en werd hoog druk gezet. Daardoor bleven de tegendoelpunten uit.