Archief
Grimbergen

Grimbergen

The Hookers in eerste wedstrijd onderuit

Rugbyclub The Hookers heeft de eerste wedstrijd van dit seizoen verloren. In Hoek van Holland waren de Amsterdamse studenten van Ascrum met liefst 18-33 te sterk.

Het clubbestuur besloot vorige week het uitduel in Zeeland bij Oemoemenoe af te zeggen vanwege een tekort aan spelers, daarom kwamen de Hoekenezen deze zaterdag pas voor het eerst in actie. Nu wel met een voltallige selectie, al moesten de spelers nog wel op elkaar ingespeeld raken. Van het team dat vorig seizoen kampioen werd in de eerste klasse, stonden nu nog maar drie spelers op dezelfde plaats.

Dat de spelers nog niet vaak met elkaar gespeeld hadden, werd duidelijk toen Ascrum al na vier minuten op voorsprong kwam. De scrum ging verloren bij The Hookers en de Amsterdammers maakten hier goed gebruik van. Daardoor stond het al snel 0-7.

The Hookers speelden niet slecht, kwamen uit een snelle aanval nog wel terug tot 7-7, maar moesten het fysiek vaak afleggen. Daardoor stond het met rust 10-15.

Na rust werden de Hoekse problemen groter. Met nog een kwartier te gaan stond het 10-23. Die score bouwde Ascrum uiteindelijk dus uit naar 18-33. In de slotfase liepen de emoties nog hoog op. Zowel bij The Hookers als Ascrum moest een speler met geel het veld tijdelijk verlaten.

The Hookers speelt in poule C volgende week nog uit tegen Oisterwijk Oysters, maar door het verlies én de 5 minpunten die het vorige week kreeg is een plek in de 'Trophy Poule' al zeker. Alleen de nummer één van de poule gaat strijden om het kampioenschap.

Categorieen:
Sport