Archief
WOS

WOS

Beddenspecialist Spijker in Maassluis sluit na 108 jaar

Beddenspecialist Spijker in Maassluis sluit na 108 jaar haar deuren. De huidige eigenaar van het familiebedrijf heeft geen opvolgers en de winkel verkopen is niet gelukt. Op de ramen van de zaak zijn sinds kort stickers met 'opheffingsuitverkoop' te vinden.

Spijker is ooit begonnen door de opa van de huidige eigenaar Jaap Spijker en later voortgezet door hun kinderen. "De afgelopen veertig jaar hebben wij (Jaap en zijn vrouw Anke, red.) het beheerd. Maar volgend jaar zijn wij beiden 65 en pensioengerechtigd, dus willen wij tijd nemen voor het nietsdoen." De kinderen van Jaap en Anke hebben geen trek om de winkel over te nemen. De één zit in het onderwijs, de ander is piloot.

In de afgelopen veertig jaar kende Spijker diverse hoogtepunten, vindt Jaap. Bijvoorbeeld het predicaat Hofleverancier tijdens het 100-jarig bestaan in november 2012. Het was niet gemakkelijk om die titel te mogen voeren. "Maar als je het dan eenmaal hebt, is het wel bijzonder eervol. De toenmalige commissaris van de Koningin Jan Franssen kwam ons dat uitreiken", herinnert Jaap zich.

Het is nog niet duidelijk wanneer de winkel definitief sluit, dat wordt later bekend. Het pand maakt naar verwachting plaats voor starterswoningen. "Daarvoor zijn vergunningen aangevraagd bij de gemeente, maar ik heb begrepen dat er wel wat dingen zijn afgewezen omdat de gemeenteraad wil dat de detailhandelsfunctie moet blijven."

Categorieen:
Maassluis Economie