Archief
Regio 15

Regio 15

Gewapende overval op geldloper in Honselersdijk

Een geldtransportwagen is maandagochtend overvallen bij de Albert Heijn in Honselersdijk. De overvallers, twee gewapende mannen, zijn in een auto gevlucht. Vermoedelijk diezelfde vluchtauto is brandend aangetroffen bij een kas aan de Gantellaan.

Er wordt gezocht naar twee mannen, van ongeveer 1,80 meter lang. Ze droegen zwarte bivakmutsen, een zwart regenpak met reflecterende streep. Ze zijn gevlucht met een zwarte Seat Leon, waarin volgens een getuige nog een derde man zat.

Onduidelijk is nog of er ook daadwerkelijk iets buit is gemaakt. De Dijkstraat en het parkeerterrein van de supermarkt zijn tijdelijk afgesloten. De politie doet daar onderzoek.

Er heersten geruchten dat de overvallers zich ophielden in de omgeving van het tenniscomplex Johan van Oldenbarneveldtstraat. Daar is echter niemand aangetroffen. De politiehelikopter zoekt mee naar de gevluchte overvallers.

Brand geblust

De auto is door de brandweer geblust. Het voertuig stond tegen een kas geparkeerd, maar door snel optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat de brand zou overslaan.

Mensen die iets hebben gezien in de omgeving van de Dijkstraat of Gantellaan wordt gevraagd te bellen met de nummers 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem). Vooral camerabeelden zijn volgens de politie welkom.

Wie in de afgelopen dagen in diezelfde omgeving iets verdachts heeft gezien, kan ook bellen.

Getuige

Een getuige die zijn boodschappen aan het afrekenen was heeft alles van dichtbij gezien en gefilmd. "Toen het gebeurde was het muisstil in de zaak, iedereen stond vol verbazing te kijken." Hij is met z'n camera achter de overvallers aangerend, tot aan de vluchtauto. Volgens de getuige hebben de overvallers de geldcassette meegenomen en waren ze binnen vijf minuten gevlogen.

Categorieen:
Honselersdijk 112