MFH Design

MFH Design

Quintus wint eerste duel met HIFK in EHF Cup

De handbalsters van Quintus hebben zaterdag een goede eerste stap gezet naar de tweede ronde van de EHF Cup. De ploeg van coach Rene Zwinkels won de 'heenwedstrijd' tegen HIFK uit Helsinki met 28-19. Omdat beide wedstrijden in Kwintsheul worden afgewerkt, volgt zondag al het tweede duel.

Quintus opende na zo'n vier minuten spelen de score en stond halverwege de eerste helft met 5-1 voor. Daarna ging het een stuk sneller, want de ploegen gingen met een 15-5 tussenstand rusten. In de tweede helft liep de thuisploeg verder uit. Via 21-8 (na tien minuten) en 26-13 (twintig minuten), werd het uiteindelijk dus 28-19.

Het is voor het eerst sinds 2007/08 dat de Westlandse ploeg meedoet aan de EHF Cup, het tweede Europese toernooi. Vorig jaar bereikte Quintus de halve finale van de Challenge Cup (derde toernooi).

Na die succesvolle Europese campagne stopten zes sleutelspeelsters met handballen, waardoor Zwinkels voor een deel opnieuw moet bouwen aan zijn team. Lisanne Kruijswijk, Jill Strik, Jette van Ingen en Suzie Otten debuteerden hierdoor in Europees verband in de Quintus-selectie. Alleen Otten kwam als debutant niet tot score.

Voor coach René Zwinkels was het zijn negende Europese duel en hij behaalde hierin de grootste overwinning tot nu toe.

De Heulse ploeg en de Finse ploeg troffen elkaar eerder in Europees verband, namelijk in het seizoen 2008-2009. Quintus was over twee wedstrijden te sterk voor de Finse ploeg.

Van de huidige selectie heeft Esther de Vos de meeste Europese duels op haar naam staan. Zij heeft 25 wedstrijden gespeeld. Lois Strik is de huidige topscorer met 45 treffers. Iris van Aalst was vijf keer succesvol en dit was het hoogste aantal treffers dat zij tot nu toe scoorde in een wedstrijd in de Europa Cup.

Doelpuntenmakers: Iris van Aalst (5), Dorien van Wissen (3), Lisanne Kruijswijk (3), Paulien Barendrecht (3), Jette van Ingen (3), Angelique van Duijvenbode (2), Esmee Martens (2), Sabine Vollebregt (2), Nicole van Meteren (2), Lois Strik (1), Jill van der Zeijden (1), Jill Strik (1).