Archief
WOS Media

WOS Media

Westland: in vijfenhalf jaar 2702 bomen gekapt, 4561 her- of nieuw geplant

Vanaf het aantreden van het vorige Westlandse college van B en W in 2014 tot en met juni dit jaar zijn er in de gemeente 2702 bomen gekapt. Maar van kaalslag kan niet worden gesproken, want in dezelfde periode zijn er 4561 bomen herplant of nieuw geplant. Dit blijkt uit antwoord van het college op vragen van D66 en GroenLinks.

Beide partijen wilden wel eens weten wat er terecht was gekomen van de wens van vrijwel alle partijen tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen dat er geïnvesteerd moet worden in groen, omdat daar te weinig van is binnen Westland. Ook vroegen ze naar het beleid bij het kappen, planten en herplanten. Volgens het college is het beleid: 'één boom kappen, twee terug planten'.

Daar lijkt het in deze collegeperiode overigens nog niet echt op, want in 2018 (het jaar dat het college aantrad) en het eerste halfjaar van 2019 zijn er in totaal 657 bomen gekapt en zijn er 616 herplant of nieuw geplant. Dat over de door de fracties gevraagde periode de beleidslijn wel vrijwel wordt gehaald, komt door het jaar 2014. Toen werden er 539 bomen gekapt en maar liefst 1596 bomen herplant en nieuw geplant.

Categorieen:
WestlandPolitiek