Archief

Nieuwe coach: Dames HV Westland wacht lastig seizoen

De hockeysters van HV Westland uit Naaldwijk staat een lastig debuutseizoen te wachten in de eerste klasse. Dat verwacht althans de nieuwe coach Rens Kauffmann. Handhaving is wel de doelstelling, zo zei Kauffman in het radioprogramma WOS Sport.

HV Westland Dames 1 werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse en promoveerde daarmee naar de eerste klasse, het vierde niveau in Nederland. Tegelijkertijd werd afscheid genomen van trainer Daniƫl Hulkenberg. Kauffmann is zijn opvolger.

"De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het gewoon een heel moeilijk seizoen gaat worden", aldus Kauffmann. "Ik denk dat we alle zeilen bij moeten gaan zetten om in de eerste klasse te blijven. De potentie is er zeker, de doelstelling is om erin te blijven en ik denk dat dat kan. Maar daar zullen we heel hard voor moeten werken."

Het damesteam bestaat dit jaar uit voornamelijk jonge, Westlandse speelsters. "Het is een heel jonge ploeg, dat merk je ook wel in de wedstrijden. Er worden wel eens fouten gemaakt die je bij ervaren ploegen wat minder ziet. Maar dat geeft ook de kans om te groeien. Als we erin slagen om te handhaven en deze ploeg wat langer bij elkaar kunnen houden, denk ik dat je over een paar jaar stappen kunt zetten in de eerste klasse."

Dat laatste is ook zeker de bedoeling. "Als je kijkt naar de grootte van de club en de ambitie van de mensen hier, is het toch wel de bedoeling om in deze eerste klasse te blijven."

HV Westland begint de competitie op zondag 15 september tegen Warande. Tijdens de voorbereiding verloren de Naaldwijkers met 3-0 in een oefenwedstrijd van de ploeg uit Oosterhout.

Heren HV Westland

Het herenteam van HV Westland promoveerde afgelopen zomer eveneens, maar dan van de derde naar de tweede klasse. Die ploeg begint op 15 september tegen Derby uit Zwijndrecht

Categorieen:
Naaldwijk Westland Sport