Westlandia

Westlandia

Westlandia laat zege uit handen glippen tegen tien man HSC '21

Voetbalclub Westlandia heeft zondagmiddag op het eigen Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk niet kunnen winnen van HSC '21. Hoewel de Naaldwijkers bijna twee derde van de wedstrijd op een 1-0 voorsprong stonden, scoorden de gasten uit Haaksberge vlak voor het einde van de wedstrijd alsnog de gelijkmaker en werd de eindstand 1-1. Voor Westlandia betekent het wel het eerste punt deze competitie.

Het begin van de eerste helft kenmerkte zich door gezapig spel. Er was weinig beweging op het veld. HSC '21 kreeg de betere kansen en speelde ook beter. Keeper Edgar Leerdam hield de thuisploeg echter diverse keren op de been. En waar HSC '21 niet scoorde, was het in de 37ste minuut spits Giovialli Serbony, na een pass van Melvin Vissers, die Westlandia op voorsprong zette: zo werd het 1-0. Dit bleek ook de ruststand

In de tweede helft waren er voor beide clubs weinig echte kansen om te scoren. Het spel was niet spectaculair. Ondanks dat wist Westlandia toch lange tijd haar voorsprong te behouden.

Een kwartier voor tijd moest HSC '21 het met een speler minder doen. Burak Babuloglu kreeg een rode kaart, vanwege een opstootje met Westlandia-speler Patrick Batist. Pas in blessuretijd, in de 90ste minuut, scoorde Gergely Viola van HSC '21 de gelijkmaker en bepaalde daarmee de 1-1 eindstand.