Archief

Plastic afval Westland Reünie hergebruikt voor kunstwerk

De plastic wegwerpbekertjes van mensen die vrijdag de Westland Reünie bezochten, hebben een nieuwe, originele bestemming gekregen. Twee kunstenaars hebben er zaterdagmorgen op het Wilhelminaplein in Naaldwijk een kunstwerk van gemaakt.

De 'street art' is een initiatief van bouwbedrijf Biersteker, dat op deze manier aandacht wil vragen voor de 'wereldwijde uitdagingen rondom overmatig plasticgebruik', vertelt directeur Giel Biersteker. "De impact die wij als wereldbevolking hebben op het milieu, heeft een steeds grotere keerzijde. Ik ben geen milieuactivist, maar wel van mening dat we al met kleine aanpassingen een positieve verandering teweeg kunnen brengen. Zeker als we het samen doen, want met elkaar kunnen we grenzen verleggen. En laten we dichtbij huis beginnen", aldus Biersteker.

Naar verluidt telt het kunstwerk meer dan 3.500 liter plastic afval. Volgens de initiatiefnemer is het de bedoeling om middels deze kunst de bewustwording in Westland omtrent plastic afval en de problemen die dat met zich meebrengt, te vergroten.