FC 's-Gravenzande begint met nederlaag

In de hoofdklasse A heeft FC 's-Gravenzande in de eerste wedstrijd een nederlaag moeten incasseren. Op eigen veld verloor 's-Gravenzande van Sportlust'46 met 0-4.

Vanaf het begin had een pover 's-Gravenzande weinig in te brengen tegen de beter spelende gasten uit Woerden. Vlak voor rust kwam Sportlust met twee snelle doelpunten op voorsprong. In de tweede helft kon 's-Gravenzande de schade niet repareren en verdubbelde Sportlust de score naar de eindstand van 0-4.

Ook Excelsior Maassluis verloor deze middag in de tweede divisie van IJsselmeervogels. De ploeg uit Spakenburg was met 1-3 te sterk. De Maassluizers verloren vorig week ook al het eerste duel tegen Jong FC Volendam met 1-4.

Districtsbeker: VDL en Den Hoorn winnen

In de groepsfase van de districtsbeker is SV Den Hoorn goed begonnen met een 0-5 overwinning op Velo, na een tumultueuze wedstrijd. Vlak na de 0-1 brak er een opstootje uit, waarbij twee rode kaarten voor beide ploegen vielen. De scheidsrechter besloot het duel kort te staken. Na de hervatting kon Den Hoorn zich makkelijk naar de klinkende zege voetballen.

VDL versloeg in het eerste duel MVV'27 met 3-2. Man van de wedstrijd was Kees Ketting met drie doelpunten voor VDL.