Archief
Google Streetview

Google Streetview

Toch oplossing voor scootmobiels Wittebrug

De ontmoetingsruimtes in appartementencomplex Wittebrug in Poeldijk worden toch niet opgeofferd ten behoeve van een stalling voor scootmobielen. Beheerder Arcade heeft toch een andere oplossing gevonden, de vervoermiddelen moeten straks worden gezet op de plek waar nu de fietsenstalling is.

In de Wittebrug, een complex waar voornamelijk ouderen wonen, brak in juni vorig jaar brand uit. Naar aanleiding daarvan zijn de brand- en veiligheidseisen nagelopen. Tijdens die controle zijn meerdere scootmobielen aangetroffen, verspreid over de algemene ruimtes, hallen en gangen die gebruikt worden als vluchtroutes. Vanwege de brandveiligheid is dit niet toegestaan.

Arcade kwam daarom met de mededeling twee scootmobielruimtes te willen creëren nabij de ingangen van het complex. Dat was echter tegen het zere been van de bewoners, omdat deze worden gebruikt als ontmoetingsruimte. Het besluit was bovendien genomen zonder vooroverleg met de bewoners. Iets wat Arcade later ook toegaf.

Na overleg tussen de bewoners en Arcade is nu gekozen voor een nieuwe oplossing. De huidige fietsenstalling wordt straks gebruikt voor scootmobielen. Wel moest een nieuwe plek voor fietsen worden gecreëerd, maar die is gevonden in de opslagruimte van Vitis Welzijn.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen