Archief
Google Streetview

Google Streetview

Nieuwe Kerk en Magneet snel tegen de vlakte

De Nieuwe Kerk en zalencentrum De Magneet in Maasland gaan naar verwachting uiterlijk half oktober tegen de vlakte. Beide panden moeten plaatsmaken voor woningbouw.

Het dorpscentrum van Maasland wordt de komende jaren herontwikkeld. Zo wordt het oude gemeentehuis, met aangrenzend pand Huize Barendregt, waarschijnlijk verkocht aan een ontwikkelaar die er een restaurant en tandartsenpraktijk in wil vestigen. De Magneet en de Nieuwe Kerk, beide in handen van de protestantse gemeente, worden gesloopt ten behoeve van woningbouw.

De verenigingen die van de twee panden gebruik maakten, gaan vrijwel allemaal over naar de Oude kerk, het Trefpunt en de Oude Pastorie. Die panden zijn de afgelopen zomer geschikt gemaakt voor de vrijwilligers. Op 10 september wordt de laatste hand gelegd aan de Oude Pastorie, door het plaatsen van een lift.

De inventaris van De Magneet en de Nieuwe Kerk is grotendeels overgegaan naar gebouw De Link, het gerenoveerde onderkomen van de scouting, Maaslands IJsvermaak en ODO. Op 7 september volgt een laatste verkoop van de nog overgebleven spullen in De Magneet.

Een projectontwikkelaar is inmiddels bezig met de plannen voor koopwoningen op de plek die straks vrijkomt. Afhankelijk van hoe het vergunningentraject en de verkoop lopen, kan de voorbereiding voor de bouw beginnen in 2021.

Categorieen:
Algemeen