Archief

Kleine voetbalkooi voor Wateringse Van Nassaustraat, CDA woedend

Het college van B en W van Westland heeft besloten een voetbalkooi van 7 bij 10 meter aan te leggen op de plek van de huidige speelkooi in de Van Nassaustraat in Wateringen. Daarmee wordt een motie die door een meerderheid van de gemeenteraad in oktober vorig jaar werd aangenomen, feitelijk niet uitgevoerd.

De huidige, grote speelkooi vormt een splijtzwam in de buurt. Er wordt geklaagd over overlast van hangjongeren, anderen zeggen nergens last van te hebben. Tijdens het participatietraject kozen buurtbewoners voor een kleiner voetbalveldje voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar. Maar de meerderheid van de gemeenteraad zag vorig jaar liever een voetbalkooi voor de jeugd tot en met 18 jaar, waarvoor de bestaande kooi kan worden gebruikt.

Het Wateringse raadslid Jan van Rossum (CDA) is woedend over het collegebesluit. Volgens hem stelt de raadsbrief volstrekt ten onrechte dat daarmee invulling aan de motie wordt gegeven. Volgens het college is de huidige kooi aan vervanging toe en heeft het voorstel de meeste draagvlak in de omgeving.

Van Rossum spreekt beide argumenten tegen. "Ik ben met wethouder Snijders in de kooi geweest en die vond dat de constructie er nog goed uitzag. Het vernieuwen van wat rubbers en het aanbrengen van kunstgras is alles wat nodig is. Afbreken en een nieuw kooitje neerzetten voor 123.500 euro is geld weggooien."

Wat betreft het draagvlak in de buurt wijst Van Rossum er op dat uit een gehouden enquête is gebleken, dat de meerderheid voor een grote kooi is waar meer leeftijdgroepen dan alleen de jeugd tot 12 jaar terecht kunnen. "Toen dat participatietraject werd opgezet, kwamen er vooral mensen op af die een kleinere kooi wilden."

Van Rossum heeft de raadsbrief laten agenderen voor de vergadering van de commissie Ruimte van 10 september. Hij wil dan van wethouder Snijders weten waarom hij zonder verklaring de motie niet uitvoert en wat er niet klopt aan de in de motie gegeven overwegingen.