Archief

Veilig Westland honderd keer op de buis

Feest bij het team van Veilig Westland. Het opsporingsprogramma van WOS Media is komend weekend voor de honderdste keer op televisie. Na 56 afleveringen van voorloper WOS Alert en 43 afleveringen van Veilig Westland is nu de jubileumuitzending in aantocht.

In het begin was er vooral aandacht voor opsporingszaken met camerabeelden. Die beelden zijn nu te zien in WOS Nieuws. Bij Veilig Westland ligt de focus meer op achtergrond en verdieping. Zo zijn al specials over de reddingsbrigade, de brandweer en de politiehelikopter de revue gepasseerd.

In de jubileumuitzending komend weekend gaan de makers terug naar het begin. Er zijn gesprekken met een oud-politiewoordvoerder en oud-burgemeester Sjaak van der Tak van Westland. De nieuwe reeks afleveringen zoomt ook dieper in op sociale media.

Nieuw gezicht

Sinds de start van het programma in oktober 2010 is politiewoordvoerder Cor Spruijt het vaste gezicht van het programma. Hij doet een stapje terug en draagt het presentatiewerk over aan een vrouwelijke collega. "Dat gaat nou eenmaal zo", vertelt Spruijt. "Maar je weet nooit hoe het loopt. We gaan zien wat de toekomst brengt."

Categorieen:
Westland 112