Archief

Bewoner neemt zelf maatregelen tegen hardrijders Dijkshoornseweg

Hardrijders vormen nog altijd een dagelijks probleem op de Dijkshoornseweg in Den Hoorn. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur, maar niet iedereen lijkt zich daarvan bewust. Een bewoner van de aangrenzende Willibrordusstraat was het zo zat, dat hij eerder deze maand zelf een verkeersbord in elkaar knutselde en ophing aan een boom.

Al jaren is er aandacht voor de problematiek. In de zomer van 2015 nog kondigde de politie een flitsactie aan, waarbij uiteindelijk 91 bestuurders op de bon gingen. De hoogste snelheid die destijds gemeten werd was 53 kilometer per uur.

Boetes uitschrijven werkte niet, dus gooide de gemeente Midden-Delfland het eerder dit jaar over een andere boeg. Wethouders Horlings en Renzen plakten in februari stickers met de maximumsnelheid op lantaarnpalen. Ook werden verkeersmaatregelen aangekondigd; de belijning moest worden verbeterd en er kwamen verkeersdrempels.

Het hardrijden blijft echter aanhouden en dus nam een bewoner nadat zijn kat werd overreden het heft in eigen handen en maakte een eigen verkeersbord. Wat de gemeente van de actie vindt en of er nieuwe verkeersmaatregelen volgen, is niet duidelijk. De gemeente buigt zich over een reactie. Wel is duidelijk dat groot onderhoud aan de weg vóór 2025 nog niet op de planning staat.