Archief
WOS Media

WOS Media

Waalcampus is bijna klaar

Er wordt hard gewerkt om onderkomen te bieden aan 80 kinderen op de Waalcampus in 's-Gravenzande. Op 2 september, het begin van het nieuwe schooljaar, moet de onderwijsinstelling klaar zijn voor gebruik. "Maar, we pakken niet alle dozen uit, want we willen dat leerlingen zelf ook de school kunnen inrichten", laat de kersverse directeur Astrid Vreugdenhil weten.

De nieuwe school is gevestigd in een tijdelijk gebouw in nieuwbouwwijk Dijckerwaal. In juni werd begonnen met de bouw en eerder deze maand werd de sleutel overhandigd aan het nieuwe schoolbestuur. Sindsdien wordt er hard gewerkt aan de verhuizing vanaf de Godfried Bomansschool. De definitieve locatie van de campus wordt over drie tot vijf jaar gerealiseerd.Het was altijd al haar wens om een nieuwe vorm van onderwijs naar Westland te brengen, een vorm die in andere delen van het land al gegeven wordt. WSKO, de koepelorganisatie voor katholiek onderwijs in Westland, en kinderopvang Okidoki zijn een samenwerking aangegaan en hebben een ontwikkelomgeving ingericht voor kinderen van 0 tot 13 jaar. "Kinderen kunnen hier al jong starten en in doorgaande lijn kunnen zij zich hier ontwikkelen."

Er zijn vier leeftijdscategorie├źn op de Waalcampus, namelijk 0-3 jaar, 3-6 jaar, 6-9 jaar en 9-13 jaar. Elke 'Waal' heeft een eigen ruimte, maar er is ook een gemeenschappelijke ruimte waar kinderen van alle leeftijden in samen kunnen werken. De kinderen hebben allemaal een eigen leerplan. Ook is er een aantal momenten waarin de oudste kinderen over kunnen stappen naar de volgende Waal.