Archief
Harry Laming

Harry Laming

Opstartproblemen bij nieuwe vervoerder EBS

Sinds zondag rijden in onze regio de bussen van EBS in plaats van die van Connexxion. De airco in de nieuwe bussen kan op social media op waardering rekenen, maar nog niet alles loopt op rolletjes, meldt mediapartner Omroep West. Er zijn namelijk de nodige klachten van abonnementshouders bij wie toch geld van de ov-chipkaart wordt afgeschreven. EBS verwacht dat de problemen in de loop van de dag zijn verholpen.

Een reiziger die het meldde bij de chauffeur kreeg te horen dat het een bekend probleem is. De EBS-klantenservice meldde hem dat er 'met man en macht aan wordt gewerkt' om een oplossing te vinden. Ook op Twitter zijn de nodige klachten te vinden.

Volgens een woordvoerder van EBS is het probleem inmiddels opgelost en moet het alleen nog worden uitgerold naar de bussen. Dat betekent dat de apparatuur in alle bussen in de loop van de dag geüpdatet zal worden en dat alles maandagavond zou moeten werken.

Compensatie

Ook is EBS bezig met het compenseren van reizigers van wie het saldo onterecht is afgeschreven. Het bedrijf is bezig om een formulier op de website te zetten waarmee de gedupeerden het geld eenvoudig kunnen terugvragen. Deze zou maandagmiddag online moeten komen, aldus de woordvoerder.

Afgezien van deze opstartproblemen, verloopt de introductie van de nieuwe bussen soepel. EBS zegt verrast te zijn dat reizigers op social media vooral blij lijken te zijn met de airco in de bussen. "Daar hebben we niet mee geadverteerd, maar met dit weer wordt dat gewaardeerd", aldus de woordvoerder.

Categorieen:
Algemeen