Archief
District 8

District 8

Grote zoekactie voor Westlandse kust

Voor de Westlandse kust is een grote zoekactie op touw gezet naar een vermiste man. Tal van boten, de politiehelikopter en reddingsbrigades speuren de zee en het strand af.

Aanvulling om 20.10 uur: De man, die tegen vrienden zei dat hij ging zwemmen, zou al uren zijn vermist. Het speurwerk van de politiehelikopter is inmiddels overgenomen door een helikopter van de Kustwacht. Op het strand wordt door diverse reddingsbrigades het hele gebied uitgekamd tussen 's-Gravenzande en de Zandmotor. Er zijn inmiddels tien boten ingezet voor het speurwerk op zee.

Om 18.45 uur is er een melding van vermissing bij de Monsterse Reddingsbrigade binnengekomen. Vervolgens werd om 19.20 uur groot alarm geslagen door de Kustwacht, die de KNRM-stations van Hoek van Holland, Ter Heijde en Scheveningen opriep om de zee op te gaan.

Aanvulling om 21.15 uur: Zoekactie is nog steeds gaande. De vrienden van de uit Polen afkomstige man worden in een hotel in Ter Heijde opgevangen door de politie.

De zoekacties zijn zondagavond wegens de ingevallen duisternis gestaakt.

Update maandag 8.45 uur: Maandagmorgen is er opnieuw naar de man gezocht, maar werd hij wederom niet gevonden. De politie laat weten dat de zoekacties gestaakt zijn en dat de man als vermist wordt beschouwd.