Archief
Kyra Moor

Kyra Moor

'Buurtbus vòòr acht uur: reserveer één dag van tevoren'

Wie vanaf maandag graag wil dat de Hoekse Hopper vòòr 08.00 uur komt voorrijden, moet de dag van tevoren alvast reserveren. De buurtbus die alleen op aanvraag rijdt, komt in de plaats van buslijn 35 die ophoudt te bestaan.

De Hoekse Hopper rijdt met lijnnummer 435 langs alle oude haltes van lijn 35, die per aankomende maandag opgaat in lijn 31 en geen ronde meer doet door de badplaats. "Lijn 31 kan daardoor rechtstreeks aansluiten op de metro naar Schiedam die om de twintig minuten rijdt," legt Roy Rooney, directeur Regionale Vervoer Regisseur uit. "Wij zijn door de gemeente gevraagd om een oplossing te vinden voor de route die lijn 35 niet meer rijdt."

Geen rondje

En die oplossing is de Hoekse Hopper. "Het grootste verschil met de oorspronkelijke buslijn 35, is dat we geen vast rondje rijden. We hebben wel verschillende opstappunten, maar we werken als een taxidienst. Mensen kunnen ons van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 18.00 uur minimaal 15 minuten van te voren reserveren. Wie de bus om 08.00 uur of eerder nodig heeft, moet de dag van tevoren alvast boeken."

Extra haltes

Betalen in de buurtbus werkt hetzelfde als in reguliere bussen. "Of door een kaartje te kopen bij de chauffeur. Daarnaast zijn er aan deze nieuwe lijn ook twee extra haltes toegevoegd. De buurtbus doet ook de Rijpstraat en de Adriaan van de Kloosterstraat aan."

In de Hoekse Hopper is plek voor acht personen. De bus is toegankelijk voor rollators/kinderwagens en beschikt over een comfortabele instap. De nieuwe dienstregeling gaat in op zondag 25 augustus. Dan neemt vervoerder EBS de diensten over van Connexxion.

Categorieen:
Algemeen