Archief
Arne Weverling

Arne Weverling

Weverling ziet 'hondendiploma' voor eigenaren 'risicohonden' wel zitten

Het Westlandse Tweede Kamerlid Arne Weverling (VVD) vindt het een goed idee als er een soort van 'hondendiploma' komt voor mensen die een zogeheten 'risicohond' bezitten. Dat zei hij donderdagochtend in het programma Spraakmakers op NPO Radio 1.

Presentator Carl-Johan de Zwart vatte het samen als een soort wapenvergunning voor 'risicohonden'. Daar kon Weverling wel mee instemmen, al heeft hij wel een kanttekening: "Alleen voor die honden, andere hondenbezitters moeten we er niet mee vermoeien."

Het publieke debat over bepaalde honden en het risico ervan is weer opgelaaid na een incident in Rotterdam, waarbij een vrouw zwaargewond raakte. De vraag is of die agressie vanuit de hond zelf komt, of dat het gedrag van de eigenaren een grote rol speelt.

Naar schatting worden elk jaar tienduizenden mensen gebeten door vaak agressieve honden. Daarom doet de Koninklijke Hondenbescherming het voorstel om mensen pas een hond te laten bezitten als ze bewezen hebben dat ze goed met het beest om kunnen gaan, een soort hondendiploma.

Categorieen:
Westland Politiek