Archief
Archief WOS

Archief WOS

Camera's in feesttent Bradelier

Het Oranjecomité, verantwoordelijk voor de organisatie van de Bradelier - de feestweek in De Lier die van 20 tot 24 augustus gehouden wordt - hangt dit jaar zes tot acht camera's op in de feesttent. Voorzitter Piet Voskamp: "Zo kunnen we alcoholgebruik en losbandig gedrag beter in de gaten houden."

"Na een opstootje of een vechtpartij wordt er nu vaak gezegd; ja die jongen met dat rode shirt," aldus Voskamp. "Maar daar kunnen we natuurlijk helemaal niets mee." De organisator hoopt met de opgenomen beelden beter op te kunnen sporen hoe een incident begon. "In het kader van privacy beleid zijn de camera's in de huisregels van De Lierse feestweek opgenomen."

Lachgas

De organisatie denkt via de camera's ook het jaarlijkse overmatige alcoholgebruik beter in de gaten te kunnen houden. Daarnaast wordt er strenger gecontroleerd op het volstrekt verboden lachgas. "We kunnen dankzij de camera's meer zien," aldus Voskamp.

BOA aan de deur

Desalniettemin blijft het een utopie om te denken dat er door geen van de minderjarige wordt gedronken, aldus Voskamp. "Uiteraard controleren we ID-bewijzen, maar vaak zijn die vervalst. Dat is vrij makkelijk en wij kunnen dat ook niet bestraffen. Volgend jaar zouden we het liefst een politieagent of BOA aan de deur hebben. Misschien dat dat jongeren meer tegenhoud."

Indrinken

Volgens de organisatie blijft het indrinken het allergrootste probleem. "Op de parkeerplaats treffen we regelmatig lege flessen drank aan. Daarom laten we jongeren ook dit jaar steekproefsgewijs een blaastest doen, maar dan is er natuurlijk alsnog een groep die gewoon naar binnen glipt."

Categorieen:
De Lier Algemeen