Signbiblio

Signbiblio

Westlandia wint eerste bekerwedstrijd

Westlandia-zondag heeft in de eerste kwalificatieronde voor de KNVB-beker gewonnen van De Zuidvogels uit Huizen. Op eigen veld in sportpark De Hoge Bomen was de eindstand 2-0 tegen de zaterdag-eersteklasser uit het Gooi.

In de eerste helft waren er over en weer wat kansen, maar viel er nog geen doelpunt. Dat veranderde kort na de rust. Ex-prof Edouard Duplan bracht na vier minuten in de tweede helft Westlandia op voorsprong via een kopbal.

Kort voor tijd werd Westlandiaan Vince van der Knaap door de keeper van De Zuidvogels onderuit gehaald in het 16-metergebied; het was volgens de tegenstander "een makkelijk gegeven penalty". De strafschop werd benut door Patrick Batist, die daarmee de eindstand op 2-0 bepaalde.