Archief

Tientallen gebroken ruiten door windvlaag

In Honselersdijk is veel schade ontstaan door de harde wind in de nacht van maandag op dinsdag. Terwijl bij buren nauwelijks iets kapot is, is tuinder Roger Overkleeft van Kwekershof zwaar getroffen. Er zijn zo'n tachtig ruiten kapot, mogelijk meer.

Er is niet alleen glasschade, ook een deel van het geveldoek ligt eruit. Om nog maar te zwijgen over de gewasschade. Een groot aantal Goldcrest-planten, een coniferensoort, is rijp voor de groenbak.

De windvlaag trok dinsdag rond 03.00 uur over de kas. Bij acht verspreide kappen is er schade. "Onbegrijpelijk hoe je zo plaatselijk zoveel schade kunt hebben", vertelt de tuinder.

Binnen een kwartier na het ontdekken van de schade stond een kassenbouwer op de stoep en begon het opruimen. Planten waar glasscherven in zitten, kunnen niet meer verkocht worden, maar ook zijn er planten door rondvliegend glas geknakt. Overkleeft kan pas eind dit seizoen de balans opmaken. Dan weet hij hoeveel planten zijn weggegooid en hoe groot de schade exact is.



Overigens mag de tuinder ook van geluk spreken. Hij had nog niet eerder schade gehad en zat er aan te denken om de verzekering op te zeggen.

Categorieen:
Honselersdijk 112