WOS Media

WOS Media

Nederlands kampioen Löwik wint Super Criterium Kwintsheul

Robin Löwik heeft vrijdagavond het 34ste Super Criterium van Kwintsheul gewonnen. Daarmee stond in de Leeuwerik de rood-wit-blauwe trui op het hoogste ereschavot, de 24-jarige renner uit Vriezenveen is namelijk Nederlands kampioen bij de elite-zonder contract.

Op het 100 kilometer lange parcours in Kwintsheul kwam Abe Celi als tweede over de meet, Tijmen Eising eindigde als nummer drie. De wedstrijd in Kwintsheul werd ook dit jaar weer verreden door elite, beloften en profs. Zo stonden naast Löwik ook onder andere Bas van der Kooij, Jason van Dalen, Mitchell Huenders, Jos Koop en Raymond Kreder aan de start.

Voor de tweede keer deze zomer ging Jelle van Steekelenburg er met de zege bij de regiorenners aan de haal. De Wateringer, die ook in Maasdijk al won, bleef Mark Verbeek en Maurice Barendse voor.

De koers voor amateurs en junioren werd gewonnen door Wateringer Bram Mens, gevolgd door Tom de Vreede (Pijnacker) en Teun Groeneveld (Nieuw Vennep). Daniël Vastenhout uit Spijkenisse was de sterkste bij de nieuwelingen. Op plek twee was Yannick van den Berg uit Monster de beste regiogenoot, voor Roan Konings (Oudenbosch),