Archief
Vitis Welzijn

Vitis Welzijn

Zestien jongeren vrijwillig aan de slag via 'traineeship'

In totaal zestien jongeren uit Westland tussen 16 en 25 jaar zijn voor een half jaar aan de slag gegaan met het Vrijwillig Traineeship van Vitis Welzijn, FC 's-Gravenzande en Het Westerhonk. Het project is bedoeld voor jongeren die tussentijds stoppen met hun opleiding of die kiezen voor een tussenjaar alvorens een studie op te pakken. In september mag de volgende lichting beginnen.

Vitis is in september vorig jaar begonnen met dit project, dat een uitvloeisel van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van het kabinet. Voor de duur van een half jaar gaan de jongeren, in drie perioden van twee maanden, bij de drie organisaties voor minimaal één dag per week aan de slag. Hier staat een bescheiden vergoeding tegenover en er is opleidingsbudget beschikbaar voor ontwikkeling van de jongeren. De jongeren worden begeleid door een coach.

Van de zestien deelnemers hebben er vijf aangegeven vrijwilligerswerk te blijven doen wanneer het project stopt. Ook is een aantal deelnemers inmiddels doorgestroomd naar een betaalde baan.

Nieuwe aanmeldingen kunnen (met motivatie) per e-mail worden gestuurd naar vrijwillige-inzet@vitiswelzijn.nl. Bellen naar 0174 - 630358 kan ook.