Archief
Twitter Varend Corso

Twitter Varend Corso

Rob Baan start petitie: Ieder kind verdient schooltuintje

Kinderen hebben recht op een schooltuintje, vindt de voorzitter van het Varend Corso, Rob Baan. Daarom is hij een petitie gestart. Hij hoopt de landelijke regering zover te krijgen om het vak 'gezondheid' op te nemen in het curriculum op de basisschool en te beginnen met de aanleg van schooltuintjes.

Daarnaast wil hij dat de lokale overheid maximale steun te verleent bij het beschikbaar stellen van stukje grond voor de schooltuintjes. De petitie staat nog in de kinderschoenen, zondagmiddag was de oproep nog maar door iets meer dan 250 sympathisanten ondertekend.

Volgens Baan constateren steeds meer ouders, docenten en leerlingen dat kinderen niet goed weten waar voedsel vandaan komt en eten ze ook vaak ongezonder. Het zou dan ook helpen om hen te leren hoe voedsel op het bord terecht komt en wat er precies op je bordje ligt. Door zelf te tuinieren wordt er waardevolle kennis opgedaan.

Ook op de boot van het bedrijf van Baan, Koppert Cress, werd er al gepleit voor meer schooltuintjes en legde hij persoonlijk uit wat daar de voordelen van zijn.

Categorieen:
Algemeen