Archief
Facebook Voorpost

Facebook Voorpost

Extreemrechtse groepering plaatst borden in Westland

De extreemrechtse groepering Voorpost heeft in de gemeente Westland meerdere actieborden geplaatst. De organisatie staat achter de lokale partijen die eerder de komst van een islamitische basisschool tegen probeerden te houden en roept op om ook in de toekomst de komst van de school te vertragen en waar mogelijk te verhinderen.

Op de borden staat de mededeling: "Nederlanders, denk aan hun toekomst!" Voorpost staat bekend als sterk nationalistisch en voert regelmatig actie tegen de multiculturele samenleving. De organisatie heeft afdelingen in het Rijnmondgebied en het Haaglandengebied.

Eerder deze week werden er al 'haatstickers' aangetroffen op de auto en de woning van een Syrisch gezin in het centrum van Maasdijk. Ook die stickers komen van Voorpost. De politie zei de actie "zeer serieus" te nemen en roept getuigen van de stickerplakker(s) zich te melden via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

Politieke partij LPF Westland heeft inmiddels via Twitter laten weten zich te distantiƫren van 'dit soort extreem rechtse organisaties en de wijze waarop zij handelen.'

Categorieen:
Westland Algemeen