Archief

Concept groothandelsmarkt slaat niet aan, Food Center Westland gaat dicht

Het Food Center op bedrijventerrein ABC Westland in Poeldijk sluit eind dit jaar haar deuren. Dat bevestigt directeur Herwi Rijsdijk desgevraagd aan WOS Media. De "nagelnieuwe" hal blijft desondanks staan en wordt in twee delen verhuurd.

Food Center Westland werd in april 2015 geopend als overdekte markthal voor groothandelaren in groente en fruit. Daarvoor waren achttien bedrijfsunits beschikbaar. Die waren vrijwel altijd verhuurd, "maar helaas niet aan de doelgroep kleinschalige groothandel", aldus Rijsdijk.

Het Food Center hoopte huurders aan te trekken die weg moesten uit de groothandelsmarkt in de Spaanse Polder, die zou worden verkocht. "De herontwikkeling van deze groothandelsmarkt duurde echter langer dan verwacht en die huurders zijn daar gebleven. Helaas bleken veel huurders die wel naar het Food Center Westland kwamen 'eendagsvliegen' te zijn en zijn we langzaamaan overgegaan op de verhuur van de bedrijfsunits als tijdelijke koelcellen aan bestaande huurders van ABC Westland."

Rijsdijk vindt het jammer dat het concept niet is aangeslagen. Tot en met het einde van dit jaar blijft het Food Center in gebruik, vanaf 1 januari 2020 krijgt de hal een nieuwe functie. "De hal is in 2015 gebouwd en dus nog nagelnieuw. Ook de ingebouwde bedrijfsunits kunnen we uitermate goed als koelcellen verhuren. We willen daarom de hal in twee compartimenten opknippen en aan grotere bedrijven verhuren."

Categorieen:
Poeldijk Westland Economie