Archief
Signbiblio 1

Signbiblio 1

Mishandelaar uit Maassluis tien maanden cel in

De rechtbank in Rotterdam heeft een 27-jarige Maassluizer dinsdag een celstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk, opgelegd. Ook moet hij zich melden bij reclassering en zich laten behandelen voor zijn alcoholprobleem. De man stond terecht voor twee zware mishandelingen in zijn woonplaats.

Zo sloeg en schopte hij tijdens de Furieade op 6 oktober vorig jaar op de Haven meermaals een plaatsgenoot in het gezicht en op andere plekken op het lichaam. Het slachtoffer liep daarbij zwaar letsel op.

Eind maart dit jaar sloeg hij bij het Sparrendal een 80-jarige man het ziekenhuis in. Het slachtoffer was onderweg naar huis toen hij bij het twee mannen bij een geparkeerde auto zag staan. Hij zei daar wat van en werd toen in elkaar geslagen. In het ziekenhuis bleek de man een gebroken neus te hebben.



De straf valt een stuk lager uit dan de eis van de officier van justitie. Die wilde de man drie jaar de cel in hebben voor poging tot doodslag. De rechtbank acht dat echter niet bewezen en straft de Maassluizer daarom voor 'zware mishandeling'.

Categorieen:
Maassluis 112