Archief

13,5 miljoen voor nieuw zwembad De Hoge Bomen

Het college van B en W van Westland wil 13,5 miljoen euro uittrekken om een nieuw zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk te realiseren. Vooralsnog is gekozen voor het goedkoopste scenario van de drie, die vorig jaar aan de gemeenteraad werden voorgelegd. Er komt een binnenzwemvoorziening met een wedstrijdbad en peuter/kleuterbassin en een buitenzwemvoorziening met een bad voor banenzwemmers.

Dit staat in de voorjaarsnota van de gemeente Westland. Het is niet de enige sportvoorziening waarin het gemeentebestuur wil investeren. Zo denkt het college maximaal 1,3 miljoen te kunnen bijdragen aan het realiseren van Fitpark Westland in Heenweg. Verder moet op korte termijn een extra hockeyveld in sportpark de Hoge Bomen worden aangelegd. Daarvoor wordt een nu ongebruikt voetbalveld opgeofferd: kosten ruim 1,8 miljoen.

Het bestaan van zwembad De Waterman in Wateringen wordt in ieder geval nog een jaar gerekt. Het college wil ook in 2020 50.000 euro beschikbaar stellen om het bad open te kunnen houden. Daarna moet het echt duidelijk worden wat er met De Waterman gaat gebeuren.

Om de huidige sociaal-culturele accommodaties in de dorpen in 2020 te behouden - zoals De Leuningjes, de Noviteit en de Hofboerderij - zijn op termijn forse investeringen nodig, zo staat in de voorjaarsnota. Maar het college zegt met beslissingen over investeringen daarvoor nog wel een jaar te kunnen wachten. Wel is er op korte termijn 91.000 euro nodig om de Noviteit brandveilig te houden. Overigens zegt het college dat er geen taboe is op het verkopen/privatiseren van gemeentelijke accommodaties.