Archief
Michiel Steenwinkel

Michiel Steenwinkel

'Aandacht voor Kloosterpad in Den Hoorn is verslapt'

De gemeente Midden-Delfland gaat een 'gebiedsregisseur' aanstellen om overlastsituatie in het Kloosterpad in Den Hoorn te voorkomen. Dat is te lezen in een voortgangsrapportage over de wijk, waar het eind 2017/begin 2018 misging. Die rapportage en buurtregissieur zijn nodig, omdat "de aandacht is verslapt".

Eind 2017 werd de wijk geteisterd door problemen. Buurtbewoner en raadslid Ed Roeling trok tijdens een raadsvergadering aan de bel, nadat een verwarde man in het complex zorgde voor een nieuw hoofdstuk. "Inbraken, zelfmoordpogingen, prostitutie, wietkwekerijen en junks", somde Roeling destijds op. In januari werd een moord op een mede-bewoner aan dat lijstje toegevoegd.

Gemeente en woningcorporatie Wonen Midden-Delfland (WMD) zetten alles op alles om de rust weer te laten terugkeren. Eind vorig jaar concludeerde WMD dat het aantal overlastmeldingen sterk was afgenomen. Maar de vraag is op wiens conto dat geschreven mag worden.

In de voortgangsrapportage worden diverse maatregelen genoemd die gemeente en corporatie hebben genomen, maar volgens Roeling worden de bewoners vergeten als partij. Zo wordt het oprichten van een bewonerscomité aangemerkt als succes naar aanleiding van de interventie. Het raadslid bestrijdt dat. "Nee, de bewoners hebben in de zomer van 2017 een Whatsapp groep in het leven geroepen. Lang voordat gemeente en woningcorporatie zich de zorgen van de bewoners aantrokken."

Ook andere zaken worden volgens Roeling geclaimd als succes van de gemeente en WMD, terwijl die in werkelijkheid op initiatief waren van de bewoners. "Wij hebben het Oranjefonds benaderd voor een bijdrage voor plantenbakken tijdens Burendag. Toen men de buurt zag, kregen we de maximale bijdrage. We hebben zelf plantenbakken en planten gekocht en geplaatst, niemand anders!"

Overigens werd al in 2017 een plan van aanpak beloofd voor de wijk, Roeling wacht er nog steeds op.