Archief

Weinig overlastmeldingen uit Kloosterpad

Het aantal overlastmeldingen uit het appartementencomplex aan het Kloosterpad in Den Hoorn is, nadat in april de eerste maatregelen zijn genomen, flink afgenomen. Dat stelt woningcorporatie Wonen Midden-Delfland. "Op dit moment ontvangen we niet meer meldingen van overlast dan in andere complexen. We blijven alert op meldingen en hebben nauw contact met de bewoners."

Begin januari trokken bewoners aan de bel over rondhangende daklozen, verslaafden, inbraken en mensen met psychische problemen. Ook is er drugs gebruikt en zou er sprake zijn van illegale prostitutie. Twee weken later werd een 59-jarige bewoner van het complex thuis vermoord. Twee mannen en een vrouw van buiten Den Hoorn zitten vast in deze zaak.

Na dat dieptepunt in januari besloot Wonen Midden-Delfland in samenwerking met de gemeente maatregelen te nemen. Dat duurde enkele maanden, maar daarna is bij de woningen extra verlichting geplaatst en een deel van het schilderwerk aangepakt. Verder zijn er borden met de tekst 'Verboden toegang voor onbevoegden' geplaatst in het trappenhuis en is de beplanting aangepakt. Het lijkt de leefbaarheid in het complex ten goede te komen.

Begin april werd overigens een buurtpost geopend in een leegstaande woning. Hier werken gemeente en woningbouwvereniging samen aan meer veiligheid. Een medewerker is op maandag- en woensdagmiddag een uur aanwezig om een oogje in het zeil te houden en opmerkingen of klachten in ontvangst te nemen. De toekomst van deze buurtpost is nog onduidelijk, omdat maar weinig huurders er gebruik van maken. "We gaan samen met onze partners en bewoners onderzoeken wat hiervan de reden is", aldus Wonen Midden-Delfland.

Categorieen:
Midden Delfland 112