Archief

Grote groepen weer welkom bij De Tuinderij

De zon schijnt weer voor De Tuinderij. De feestlocatie in De Lier mag weer groepen bezoekers van 50 personen of meer ontvangen. Daarvoor zijn een aantal aanpassingen in het complex gepleegd; zo staat er nu een vereiste brandwand.

De Tuinderij werd in oktober op de vingers getikt door de Veiligheidsregio Haaglanden, omdat het kassencomplex niet aan de brandveiligheidseisen voldeed. Tot het bedrijf aanpassingen had gedaan, mocht het maximaal 50 mensen tegelijkertijd ontvangen.

Dat is nu opgelost, vertelt mede-eigenaar Rick van Mil zaterdagochtend met trots. In de tussentijd bleef De Tuinderij dus wel open voor kleinere groepen mensen, al hadden hij en zijn team wel eerder duidelijkheid gehad van de gemeente. "Helaas kun je niet altijd 6 gooien", zegt Rick.

Dit weekend is de recreatieve locatie alweer helemaal volgeboekt. "Straks gaat weer een van de eerste Big Daddy Tours (elektrische steppen) de pad op . Dat is toch 'Gewoon Uniek', gasten vanuit heel Nederland in ons mooie Westland een unieke dag laten beleven", laat Rick enthousiast weten.

De muziekoptredens op zondagmiddag zijn voorlopig even op een laag pitje gezet. Daar wil De Tuinderij in de toekomst wel weer een vervolg aan geven, en vraagt daarvoor evenementenvergunningen aan. "Het voornaamste doel blijven de recreatieve activiteiten voor gezelschappen. Aansluitend is er gelegenheid om van diverse catering gebruik te maken."

Categorieen:
De Lier Westland Economie