Archief
Facebook

Facebook

Initiatiefnemers willen Fitpark in Open Huis

Het Open Huis in Heenweg komt in juli leeg te staan. Stichting Fun & Fit hoopt van het vertrek van de beheerder gebruik te maken en op die plek het gewenste Fitpark te kunnen realiseren. Het plan voor een nieuwe soort sportvoorziening ligt er al langere tijd, maar de stichting hoopt op steun van de gemeente. Ze toonde haar plan daarom woensdag aan het college van B en W.

De sportvoorziening moet een binnen- en buitenruimte krijgen waar verschillende doelgroepen kunnen sporten. Ook moet het een kleinschalige horecagelegenheid krijgen. Hier moet gezonde voeding worden geserveerd, geproduceerd in het Westland.

Burgemeester en wethouders bezochten woensdag de Heenweg, in het kader van de maandelijkse reeks 'College op pad'. Tijdens de rondleiding door het dorp bezochten ze drie locaties. De tour startte in partycentrum Open Huis, vervolgde naar de oude gymzaal en eindigde in Brede Buurtschool de Kameleon.

Deze locaties zijn gekozen om duidelijk te maken dat de sportvoorziening echt nodig is en ook onderhouden kan worden. Naast de beoogde locatie bezocht het college dus ook de gymzaal, die al meer dan honderd jaar oud is en toe is aan vervanging, vinden de initiatiefnemers.

Ook bezocht het college Brede Buurtschool De Kameleon. De school/kinderopvang/bibliotheek/Vitis Welzijnlocatie is grotendeels opgezet door vrijwilligers en wordt ook grotendeels onderhouden door vrijwilligers. Hetzelfde moet gelden voor het nieuwe Fitpark.

Categorieen:
Westland Algemeen